Popusti AMSS-a za ratne vojne invalide do 50 odsto

 

Auto moto savez Srbije dodeljivaće u narednih godinu dana različite popuste, od 20 do 50 odsto, za vojne invalide, najavljeno je u AMSS-u povodom početka te društveno-odgovorena akcije.Kako bi ostvarili popuste svi zainteresovani iz Knjaževca  mogu se javiti  u Auto servisa Zebra (DOO Todorović Auto) u Knjaževcu na adresi Dobrivoja Radosavljevića Bobija 7.

Augo moto savez Srbije, u periodu od 01.06.2015. do 31.05.2016 godine sprovodi akciju učlanjavanja, koja će biti namenjena samo za, vojne invalide i civilne invalide rata.Akcija koja će biti sprovedena u navedenom periodu, podrazumeva 50% popusta na kupovinu Super članskog paketa za fizička lica.
Tako da će Građani–invalidi imati mogućnost da u svim poslovnicama AMSS kupe, Super članski paket po umanjenoj ceni, u iznosu od 1.000,00 dinara.
Da bi ostvarili ovu pogodnost, građani–invalidi su dužni da za učlanjenje (kupovinu Super članskog paketa) prilože Uverenje ili Potvrdu, kao dokaz, da je imenovani, ratni vojni invalid (RVI), mirndopski vojni invalid (MVI) ili civilni invalid rata (CIR). Uverenje ili Potvrdu, izdaje prvostepeni organ u Opštini, koji vodi evidenciju i mora da sadrži sledeće podatke: Ime i Prezime, JMBG, adresu, svojstvo (RVI, MVI, I_II/IP), grupu invalidigega, rešenje po kome mu je priznato to svojstvo i u koju svrhu se izdaje Uverenje ili Potvrda. Uverenje ili Potvrda, ne bi trebalo da bude starije od šest meseci.


“Ova akcija ne predstavlja samo socijalno-odgovoran akt jedne kompanije prema ratnim invalidima, već čin odgovornosti i ukazivanje poštovanja svih nas prema ljudima koji su odbranili ovu državu, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin, koji je pristuvovao početku akcije.
“To je način da im kažemo hvala i da smo ponosni na njih,” rekao je Vulin i istakao da je predugo ovo društvo okretalo glavu od ratnih vojnih invalida, a sada su se vremena promenila jer su se oni žrtvovali i dali svoje zdravlje za ovu državu i za narod.
Zahvalivši invalidima što su za odbranu otadžbine i dali najvrednije što imaju, Vulin je istakao da se prema ratnim vojnim invalidima u svim državama ukazuje posebno poštovanje.

Predsednik AMSS-a Mirko Butulija najavio je da će to preduzeće za ratne vojne invalide, mirnodopske vojne invalide i civilne invalide rata, obezbediti 50 odsto popusta na članostvo, besplatan tehnički pregled vozila prilikom registracije vozila i za sve vrste dobrovoljnih osiguranja popuste od 20 do 30 odsto. On je ukazao da je čast za to preduzeće da pomogne invalidima, prema kojima imamo takvu obavezu, jer su ti ljudi dali najvrednije za otadžbinu i zato je pozvao i ostale komapanije da se pridruže toj inicijativi.

Predsednik udruženja ratnih i mirnodopskih udruženja vojnih invalida Srbije Miroslav Lazović istakao je da je ova akcija prvi i mali korak u pomoći vojnim invalidima, ali to nas, kako je rekao, čini ponosnim na sve ono što smo uradili za svoju otadžbinu.

foto:Tanjug

“Uvek ima dobrih mogućnosti da se pomnogne invalidima”, rekao je on i pozvao i ostale kompanije da se ugledaju na AMS S i pokrenu slične akcije. On je ukazao da je pomoć posebno potrebna prilikom zapošljavanja ratnih vojnih invalida.
Prema zvaničnim podacima, u Srbiji ima 10.694 ratnih vojnih invalida, 4.687 mirnodopskim vojnih invalida i 1.451 civilnih invalida rata.

izvor novosti.rs/Knjaževačke vesti