Naše vulkanizerske usluge podrazumevaju sezonsku demontažu i montažu, krpljenje unutrašnjih i spoljnih guma.
Radimo balansiranje auto guma, popravke tubeles guma, za sve vrste putničkih i teretnih vozila.

 

Prodaja auto guma

Kod nas možete kupiti sve veličine i vrste pneumatika poznatih svetskih proizvođača.

NOVA usluga u našem servisu – Punjenje gume azotom.

 

Saveti vozačima

Zašto treba koristiti letnje i zimske pneumatike?

Vulkanizerske uslugeMontažu letnjih guma treba obavite u rano prolece čim temperatura vazduha pređe 7 stepeni celzijuca. Dizajnirane su i napravljene od tvđeg i gušćeg materijala, samim tim bolje prianjaju na podlogu pri visokim temperaturama. Šara im je plića, što zajedno sa materijamom značajno utiče na bezbednost i potrošnju goriva pri višim temperaturama.

Srtučnjaci preporučuju da se u letnjem periodu gume pune azotom, jer je gušći od vazduha. Prednosti su ređe dopumpavanje guma, znazno niže zagrevanje pneumatika na temperaturama preko 30 stepeni celzijusa, samim tim radni vek guma je duži.

Zimske gume imaju veću količini prirodne gume u sebi što im daje veću elastičnost i bolje osobine pri niskim teperaturama. Šare su gušće i dublje. Ispitivanje su pokazala da je zaustavni put pri zimskim uslovima sa letnjim i zimskim pneumaticiam za 50% bolji u korist zimskih. Prednosti su: bolje vozne osobine, manja potrošnja goriva, manje habanje guma.

Mašine koje koristimo u našoj firmi

Posedujemo dve mašine marke Bright. Balanserka i mašinu za montažu guma koja nam omugućava rad sa gumam do 28 cola. Takodje nam omugućavaju montažu i demontažu run-flat guma.

Produžite radni vek vaših guma

Naše iskusno osoblje je uvek na raspolaganju za savete u vezi održavanja guma i produžavanja njihovog radnog veka.